Портфолио

5 Съвета за социални медии през 2021 г.

юни 23, 2021

2021 година в социалните медии е тук! 2020 г. ни показа колко е важно да присъствате в социалните медии и да поддържате връзка със своите последователи. Ще Ви покажа какво може да направите тази година, за да привлечете още повече внимание и да ангажирате последователите си. Ето моите 5 съвета.

Управлявайте своята общност в реално време

Не се страхувайте да взаимодействате с Вашата общност и да отговаряте директно на коментари, въпроси или съобщения – и то в реално време. Според проучване, трима от всеки десет потребители използват социални медии за взаимодействие с компании. Трябва да направите всичко възможно, за да гарантирате, че исканията на Вашите потребители получават бърз отговор.

Формати на съдържание, като видео на живо, позволяват да се отговори на въпросите на потребителите. Това създава разговори в реално време, сякаш почти стоите в една стая. Уверете се, че Вашият екип за управление на общността, отговаря на всички директни искания за съобщения, както и коментари на публикации, възможно най-бързо. Това ще засили връзката между Вас и последователите Ви и ще увеличи ангажираността.

Фокус върху автентичността

Важността на автентичността в социалните платформи е огромна и няма да загуби своето въздействие през 2021 г.! Според проучване на Stackla, 90% от потребителите казват, че автентичността е важна за тях, когато решават коя марка да хареса и поддържат. Все повече марки и компании започват да показват своята автентична и лична страна в социалните медии.

Важно е да запомните, че присъствието превъзхожда съвършенството. По време на COVID и BlackLivesMatter, компаниите са все по-предизвиквани да заемат дадена позиция. За да изглеждат по-автентични за своята общност и да убеждават със своята позиция.

Социалната отговорност и автентичността на марката станаха по-важни от всякога. Какво ще кажете да покажете истинските си цветове тази година, да споделите нещо за теми, които са от значение за Вашата компания? Време е да се присъедините към движението, бъдете по-прозрачни със своята общност и изградете по-силна връзка.

Разчитайте на видеоклипове с дълга форма

Платформи като TikTok и Instagram ясно очертаха тенденцията към видеоклипове с кратка форма през последната година. Но по-дългите видеоклипове имат явни предимства пред историите (Stories). Можете да използвате видеоклипове с дълга форма, за да представите темата си по много по-подробен начин. Например използвайте видеоклипове в YouTube, видеоклипове във Facebook или IGTV в Instagram за разказване на истории. Дори TikTok работи върху активирането на видеоклипове с продължителност до три минути.

Например Nike използва дългосрочни видеоклипове в Instagram и вълнува със съдържанието си.

Увеличете успеха си с дългосрочно сътрудничество

През 2021 г. сътрудничеството ще остане един от най-важните и ценни инструменти за увеличаване на социалния обхват. Ако все още не сте работили с инфлуенсъри или други влиятелни хора, трябва да започнете сега. Връзката между влиятелните хора и общността Ви, помага да популяризирате продуктите си с доверие. Там, където класическата реклама достига своите граници, можете да използвате съществуващия обхват и да разширите познаваемостта на Вашата марка.

С добре обмислено сътрудничество, марково съдържание и автентично популяризиране на продукти, Вашата компания ще се възползва от сътрудничество в дългосрочен план. Използвайте креативността и активността на инфлуенсърите за Вашата компания. Има причина, поради която TikTok и Snapchat например работят толкова тясно с тях и непрекъснато се снабдяват със съдържание.

Snap Inc. плаща 1 милион долара на ден, за да не спира да изскача ново съдържание в Spotlight Feed. Тази година си партнирайте с инфлуенсъри, за да увеличите обхвата си в социалните медии.

Създайте съдържание за споделяне

Ако други потребители споделят Вашите публикации от Вашите емисии в своите истории или емисии, можете лесно да разширите обхвата си. Помислете какво движи Вашата аудитория и какво съдържание тя вероятно ще сподели.

Вашето съдържание трябва да има силна връзка с това, което има значение за Вашата аудитория. Какво ще кажете за инфографики, факти, които шокират или вдъхновяват, забавни мимове или привлекателни цитати?

Не се страхувайте да опитвате нови неща. След като потребителите споделят Вашето съдържание, става по-ясно какво привлича аудитория Ви, и кое съдържание се представя най-добре.

Заключение

Социалните мрежи са динамични и често е трудно да се каже как напредват. Моите съвети ще Ви помогнат да взаимодействате по-ефективно с Вашата общност и да ги спечелите с разнообразни формати и функции.

Винаги помнете, че трябва да останете верни на себе си като марка и да бъдете автентични. Само така последователите Ви ще останат с Вас. Сътрудничеството е един от най-ефективните начини за създаване на съдържание и разширяване на обхвата Ви. Създавайте съдържание, което може да се споделя, използвайте видеоклипове, които резонират с Вашата целева аудитория. Към успешна 2021!

Публикувано в Дигитален маркетингТагове: