Портфолио

4 съвета за подобряване на присъствието Ви в Instagram

юни 2, 2021

Докато TikTok привидно е откраднал част от потребителите в последно време. Instagram все още остава ключова мрежа за търговците – и то с право.

Платформата вече има повече от милиард активни потребители. За статистика – Instagram Stories се виждат всеки ден от повече от 500 милиона активни потребители. Дори при по-младите поколения, които привидно стават по-привързани към клиповете на TikTok. Обхватът и ангажираността в Instagram все още са невероятно високи. И ако искате да увеличите максимално цифровото си присъствие и обхват, Instagram остава платформа.

Ако искате да започнете развитието си в тази социална мрежа, но не сте сигурни за ключовите елементи, тази инфографика е добро начало.

Основните фокусни области на ефективно присъствие в Instagram могат да бъдат разделени на следните четири елемента:

Ефективно използване на хаштаг

Много експерти съветват марките да използват до 30 хаштага на публикация (ограничение на медията). Това е ката, за да се увеличи максимално обхвата на видимост. Но самия Instagram съветва марките да добавят от три до пет изключително подходящи хаштага. За най-добри резултати. Коя стратегия да използвате, ще се свежда до вашия собствен подход и вероятно ще се отнася до вашата уникална аудитория. Но така или иначе, хаштаговете остават ключов инструмент за откриване в платформата.

Instagram Stories

Както беше отбелязано, Stories в платформата, се вижда от повече от 500 милиона потребители всеки ден. А най-горното позициониране на емисиите го прави чудесен за повишаване на осведомеността и ангажираността на марката. Създаването на ефективни истории може да бъде предизвикателство само по себе си. Но може да бъде чудесен начин да изградите присъствието си в приложението.

Страхотни визуализации

Вероятно се разбира от само себе си, но основната идея на социалната медия, все още е фокусирана върху страхотни и забележителни визуализации. Вида изображения, които ще накарат хората да спрат скролването по екрана и да проверят публикациите Ви. Има набор от съвети за това как да направите снимките си по привлекателни за аудиторията си. Поне в основната си идея, качеството на вашите изображения остава ключово съображение за платформата.

Instagram Reels

Клонингът на TikTok в Instagram все още не е в пълната си мощност, но тъй като Instagram продължава да търси начини да забави инерцията на TikTok. Можете да се обзаложите, че социалната медия ще продължи да инвестира в Reels. Което може да го направи още по-подходящо място за марките. Нещо повече, анекдотични изследвания показват, че създаването на Reels може да помогне за засилване на цялостното Ви присъствие в платформата. Тъй като Instagram изглежда поставя по-голям акцент върху тази опцията.

Фокусирането върху тези основни елементи ще ви помогне да изградите по-ефективно и ангажиращо присъствие в Instagram. Инфографиката по-долу предоставя кратко обобщение на тези ключови указатели.

 

Публикувано в InstagramТагове: