Портфолио

11 Съвета за успешен маркетинг в Twitter

юни 30, 2021

Какво ще кажете за Вашия маркетинг в Twitter? През 2020 г. платформата регистрира 186 милиона активни потребители на ден, което е 34% увеличение спрямо предходната година. Нарастващата популярност на мрежата прави Twitter по-привлекателен за компаниите да се свързват в реално време с целевата си група. Възползвайте се от тази бързо движеща се комуникационна мрежа и разширете обхвата и познаваемостта на марката си.

В тази статия ще научите всичко за предимствата на маркетинга в Twitter за вашия бизнес. Разберете как да използвате Вашия профил, за да убедите Вашата целева група!

Предимства за Вашия бизнес

Twitter предлага много предимства за компаниите. Като начало ще Ви покажем какво предлага платформата:

Увеличете обхвата си

Със 186 милиона активни потребители ежедневно по целия свят, Twitter е идеалното място за разширяване на обхвата на Вашата компания. Тук можете да следвате специфични за отрасъла теми и да привличате внимание чрез целенасочено използване на хаштагове във Вашата индустрия. Търсенето на ключови думи е идеално за намиране на актуални теми и тенденции.

Свържете се с Вашата общност

Използвайте платформата за динамична комуникация, за да отговорите на въпроси на клиентите. Twitter може да се превърне в един вид разширена поддръжка на клиенти за Вашата компания, тъй като позволява на потребителите да взаимодействат бързо с вас и съдържанието Ви.

Открийте влиятелни лица

С разширеното търсене можете да намерите влиятелни лица. Наблюдавайте свързани с отрасъла теми и разговори, за да намерите хората, които оказват влияние във Вашата индустрия, и се свържете с тях.

11 съвета за вашия маркетинг в Twitter

Следващите 11 съвета ще Ви дадат идеалната основа за Вашата маркетингова стратегия в Twitter. Показвам Ви най-важните задачи от създаването на атрактивен профил до създаването на първата Ви реклама.

Попълнете своя профил

Добре проектираният профил в Twitter Ви помага да направите добро първо впечатление на новите последователи. Помислете добре как всеки елемент от Вашия профил помага за укрепване на Вашата марка и информиране на Вашата целева аудитория.

1.1 Снимка на профила и заглавна снимка

Уверете се, че снимката на профила визуално представя Вашата марка. Тя ще се появи до Вашия профил и във всеки туит, който публикувате. Тук трябва да поставите логото си. Качете Вашата снимка в препоръчителните 400 x 400 пиксела.

Вашата заглавна снимка е важна част от страницата на Вашия профил и на практика служи като билборд. Можете да покажете текущи кампании, да предоставите допълнителна информация за Вашата компания или да дадете представа за корпоративната култура. Препоръчвам 1500 х 1500 пиксела за вашия хедър.

1.2 Име и дръжка

Името може да се редактира по всяко време.

Дръжката е Вашето индивидуално име в Twitter, което се показва зад @. Други потребители могат да използват това име, за да Ви маркират в туитове и да Ви включват в разговори. Той също е включен в URL адреса на Вашия профил и е свързан с всички Ваши дейности в Twitter.

1.3 Биография

Биографията в Twitter съдържа до 160 знака и Ви позволява да представите Вашата компания на света по кратък и ясен начин. Използвайте лозунг или просто проявете креативност, за да представите марката си убедително.

Добавете връзка към Вашия уебсайт, за да насочите потребителите директно към Вас. Не е задължително да води до Вашата начална страница.

Въведете местоположението си и покажете на потребителите откъде идва Вашата компания. Дори само да предоставяте онлайн услуги, трябва да включите тази информация, за да достигнете до местни последователи и да създадете връзка.

За магазините също има възможност да се покаже текущото работно време.

1.4 Фиксиран туит

С фиксирания туит може да насочите фокуса към определена тема. Помислете какви са последните новини или на коя кампания първо искате да насочите вниманието на последователите си.

Може да прикачите туитове за специални промоции или стартиране на продукти. За да фиксирате туит, просто кликнете върху щифта в горния десен ъгъл и изберете „Фиксиране към Вашия профил“.

Настройте списъци в Twitter

Twitter живее от разговорите си в реално време. За да се справите с това богатство от дейности, може да създавате списъци, за да организирате Вашите разговори и да използвате Twitter по-стратегически. Списъците са подбрани емисии от избрани акаунти, които Ви позволяват да се съсредоточите върху отделни разговори или хора.

Може да създадете до хиляда списъка, което изглежда повече от достатъчно. Използвайте списъци, за да следите Вашата индустрия. Списъците могат да бъдат настроени на частни и публични.

За публичните списъци могат да се абонират всички – така че ги именувайте внимателно. Туитовете се появяват в списъците според актуалността и не са засегнати от скрит алгоритъм на Twitter. Така че можете да намерите най-новите разговори по-бързо и да следвате по-лесно актуалните тенденции и теми.

Вземете внимание

За да привлечете вниманието в разговорливата мрежа, е важно гласът Ви да бъде чут. Останете професионални и симпатични едновременно. По този начин ще може да привлечете нови последователи и да поддържате връзка със своята общност. Следните аспекти ще Ви помогнат да дадете на Вашата компания уникален глас:

 • Покажете личност: Вашият профил представлява Вашата компания и трябва да отразява Вашата марка и ценности. Мотивиращи ли сте, забавни или толерантни? Отразете тези аспекти във Вашите туитове.
 • Бъдете човеци: Не бъдете роботи. Хората искат да се свържат с Вашата компания и хората зад нея, които ги слушат и отговарят на техните въпроси. Поддържайте приятелска комуникация и останете автентични, вместо да се изразявате по резервиран и отдалечен начин.
 • Бъдете уникални: Останете креативни и не пишете постоянно едно и също нещо. Оригиналното съдържание Ви прави по-интересни и Ви помага да привлечете вниманието на други потребители.
 • Останете честни: Искате да изградите връзка с последователите си. Уверете се, че сте честни и спечелете доверието на Вашата общност.

Пазете се от троловете в социалните медии

В допълнение към многото предимства, Twitter има и своите трудности. Там, където хората говорят много, троловете в социалните мрежи се чувстват особено комфортно. Културата на разговор често може да излезе извън контрол и да доведе до глупава буря.

Винаги бъдете внимателни и общувайте съзнателно, за да избягвате да давате на троловете твърде много място. Ако станете обект на критични коментари, опитайте се да изберете разумно думите си и отново да успокоите ситуацията. Формулировките често могат да се разбират двусмислено.

Планирайте предварително своите туитове

Особено на активна и бързо движеща се платформа като Twitter трябва да планирате Вашите туитове. Кажете сбогом на ръчното публикуване и планирайте публикациите си предварително. По този начин спестявате време и публикувате в моментите, когато най-добре може да достигнете до целевата си група.

Разберете по кое време Вашата целева група е най-активна и Вашите туитове получават най-много внимание. Това ще изведе публикуването Ви в Twitter на следващото ниво и стратегически ще увеличи ангажираността Ви.

Но имайте предвид, че Twitter е платформа в реално време и няма да може да планирате предварително всички публикации. Останете на линия и поддържайте подходящи разговори, за да реагирате и да пишете навреме. В допълнение към спонтанните туитове, Вашите насрочени публикации ще осигурят непрекъснато извеждане на съдържание за Вашите последователи.

Пуснете първата си анкета в Twitter

Twitter живее от интензивни разговори. Анкетите в Twitter Ви предлагат друг начин за взаимодействие с последователите Ви. Функцията позволява да уловите мнението на потребителя и в крайна сметка е това, което хората обичат да правят в Twitter.

Използвайте съответните хаштагове

Както навсякъде другаде в социалните медии, Twitter не може да оцелее без хаштагове. Правилните хаштагове Ви помагат да увеличите ангажираността и видимостта на Вашите туитове. Стратегическото използване на хаштагове Ви помага да направите съдържанието си по-ефективно и да достигнете до нови потребители. Препоръчвам Ви да използвате по-малко хаштагове и да изберете 2-3. Следните точки ще Ви помогнат да направите съдържанието си по-мощно, като използвате хаштагове:

 • Създайте хаштаг на марката: Използвайте свой собствен хаштаг, за да събирате съдържание за Вашата компания. Хаштагове помагат да намирате и препращате генерирано от потребителите съдържание за Вашия бизнес. По този начин увеличавате вниманието и задълбочавате връзката с последователите си.
 • Използвайте текущите хаштагове: С богатството от съобщения в Twitter, популярните хаштагове помагат да бъдете открити от потребителите. Текущите теми и хаштагове могат да бъдат намерени в раздела за изследване.
 • Разгледайте индустриалните хаштагове: Вижте кои хаштагове са подходящи и модерни във Вашата индустрия.

Използвайте снимки и видеоклипове

Въпреки че Twitter е по-известен със своите разговори. Понякога визуалните приноси помагат да предадете Вашето съобщение. Например, добавете инфографики или диаграми към туит и дайте на съобщението си повече израз. Снимки, видеоклипове и GIF файлове също могат да се използват, за да привлекат вниманието на потребителите към Вашите публикации. В крайна сметка, туитовете с видеоклипове получават до десет пъти повече ангажираност, отколкото обикновен туит. Визуалните елементи са идеални за рекламна кампания или представяне на нов продукт.

Създайте своите първи флоти

През 2020 г. кратките видеоклипове се превърнаха в най-популярните формати. Twitter представя своя собствена версия на истории. Понастоящем новият формат е достъпен само в Бразилия и ще бъде въведен в световен мащаб в близко бъдеще. Twitter поема по същия път като другите социални мрежи като Instagram, Facebook или LinkedIn.

Флотите на Twitter няма да се различават коренно от другите формати на истории. Те също ще бъдат достъпни за 24 часа и могат да бъдат предпочитани или ретуитирани. Потребителите могат да отговорят на флота чрез директно съобщение.

Стартирайте рекламна кампания

Сега сте готови за рекламна кампания! Освен органичното си съдържание, може също да използвате реклами, за да привлечете вниманието към нови продукти или промоции.

Рекламите изглеждат много подобни на нормалните туитове. Може обаче ясно да ги идентифицирате като реклами чрез „спонсориран“ таг по-долу. Рекламите са ограничени до 140 знака, но могат да бъдат разширени с карти в Twitter.

За целта първо се регистрирайте на ads.twitter.com и отворете рекламен акаунт. Решете целта на кампанията и стартирайте рекламата си. Може да избирате между 6 различни типа реклами:

 1. Reach
 2. Video views
 3. Pre-roll views
 4. App installs
 5. Website clicks
 6. Engagement
 7. Followers
 8. App re-engagement

Различните цели и настройки за насочване прецизират рекламата Ви и позволяват да постигнете своите маркетингови цели.

Измерете успеха си

Успехът на Вашите кампании може да се види чрез таблото за управление на кампанията. То дава всички резултати и Ви позволява да проследявате развитието на Вашите дейности с един поглед. Фокусът е върху следните четири основни аспекта:

 1. Импресии: Разберете колко често рекламата Ви е била разглеждана от потребители.
 2. Резултати: Разберете колко успешно Вашата кампания е постигнала целта си. Например колко кликвания върху връзка са записани?
 3. Степен на взаимодействие: Колко потребители взаимодействат с Вашето съдържание. Честотата се изчислява чрез разделяне на общия брой импресии на броя на резултатите.
 4. Цена на резултат (CPR): Определете средната цена на Вашата кампания за всеки отделен резултат, който е постигнат. Например колко сте платили за даден човек да кликне върху връзка.

Заключение

Twitter е медия в реално време, която дава на компаниите уникалната възможност да комуникират директно с целевата си група. Ако го направите правилно, могат да се появят интересни дискусии, които да Ви разкажат повече за въпросите и нуждите на потребителите.

Открийте подходящи теми и тенденции и приведете съдържанието си в съответствие с текущите интереси на Вашите последователи.

Публикувано в TwitterТагове: