Портфолио

Маркетингът на съдържанието вече е фактор №1 за класиране в Google

септември 7, 2021

Google най -накрая го обяви за официално: Съдържателният маркетинг вече е неговият фактор за класиране номер едно.

Ако вашата компания все още не е превърнала маркетинга на съдържанието в центъра на работата си, около който да се въртят всички останали негови маркетингови усилия. То трябва да направите големи промени. Този фактор за класиране на съдържателния маркетинг е единственото нещо, което може да направи или да прекъсне вашия онлайн успех.

Началното ръководство на Google за оптимизация на търсачките (SEO) го изразява по следния начин:

„Създаването на завладяващо и полезно съдържание вероятно ще повлияе на уебсайта Ви повече от всички други фактори, обсъдени тук.“ Ръководството цитира „публикации в блогове, услуги в социалните медии, имейл … [и] форуми” като примери за типа съдържание, от което се нуждаете, за да се класирате на върха на резултатите от търсенето.

С други думи, маркетинг на съдържанието. Сега повече от всякога е време да възприемем тази маркетинг тактика, генерираща възвръщаемост на инвестициите.

С 6 пъти по -висок процент на реализация на компании, които не го използват, и на 62% по -ниски разходи, маркетингът на съдържанието не само ще изстреля вашата компания на по -високо място в търсенията на вашите потенциални клиенти. Това също може да катапултира вашата възвръщаемост на инвестициите до нови висоти.

Научете как да публикувате последователно висококачествено съдържание, да организирате и проектирате уебсайта си, така че аудиторията ви да има опит да пише вкъщи и да печелите обратни връзки, които дават на вашето съдържание още по-голяма сила.

  • Научете колко критично е висококачественото съдържание за цялостното ви класиране при търсене.
  • Открийте как да оптимизирате съдържанието си за търсения с Google.
  • Разкрийте тайните на успешното съдържание.
  • Започнете последователно да публикувате съдържание от световна класа.

Осъзнайте значението на качествения маркетинг на съдържанието като фактор за класиране:

Оптимизирайте съдържанието си за SEO

Отминаха дните, в които можете просто да заредите съдържанието си с ключови думи и да го наречете ден. Google разбра преди години, че съдържанието на ключови думи е създадено за неудобно четене. Не звездното потребителско изживяване, което искаха да предоставят на своите потребители.

Съсредоточете се върху целевия си клиент и вероятно ще привлечете и вниманието на търсачките.

Така че, най -добрият начин да оптимизирате съдържанието си е да започнете с проучване на аудиторията. Когато превърнете клиентите си в център, около който се върти цялото ви съдържание, вие сте готови да създадете съдържание, което да е в съответствие с техните нужди и интереси.

Използвайте указанията на Google за качеството на съдържанието
Google има две основни насоки, които използва за оценка на качеството на съдържанието ви.

  • Експертни умения, авторитет и надеждност (EAT):  Google очаква първокласното си съдържание да демонстрира, че съдържанието идва от богат опит, позиционира създателя на съдържание като авторитет в своята област и служи като надежден източник на информация. Такова съдържание предоставя на потребителите информация, на която могат да се доверят и да я използват.
  • Вашите пари или вашият живот (YMYL):   Вашата аудитория, подобно на хората навсякъде, поставя по -висока стойност на съдържанието, което може да им помогне да спечелят (или спестят) повече пари, да повишат физическото и психическото им здраве и да внесат щастие в живота им. Поради тази причина Google използва тези критерии за класиране на съдържанието – така че имайте това предвид, докато създавате.
Публикувано в GoogleТагове: